Projekt Film Naživo představí v Hradišti hru Pérák divadla Vosto5

Pérák (Foto: MKUH)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Další program projektu Film Naživo v kině Hvězda Uherské Hradiště diváky zavede do období Protektorátu, avšak zcela neobvyklým způsobem. Jakým, to přiblížil serveru Zlin.cz mluvčí hradišťských městských kin Jaromír Orel.

„V přímém přenosu poběží v sobotu 29. srpna od 20 hodin představení pražského divadla Vosto5 pod názvem Pérák. Tato akční historická fikce kombinuje prvky bojových umění a kaskadérských výstupů s typickým slovním humorem. Pérák v rámci projektu Film Naživo pronikne na magické a zároveň podobně paradoxní místo, které je zatím uchováváno v utajení,“ popsal Orel.

Horečnou činnost fiktivní odbojové skupiny – československé ligy výjimečných – téměř smete nečekaný úder nastupujícího říšského protektora Heydricha, který přijíždí do Prahy nastolit pořádek.

Zachrání situaci mytický český super-hrdina Pérák, který díky pérům na nohou přeskakuje pražské ohrady, tramvaje a domy a škodí fašistickým okupantům? A existuje takový hrdina vůbec?

V Pérákovi se představují skutečné osobnosti naší historie v neuvěřitelných souvislostech. Podaří se Václavu Morávkovi, Adině Mandlové, Juliu Fučíkovi, Jaroslavu Foglarovi a dalším uskutečnit převratný plán? Čas se krátí a situaci komplikují parašutisté z Anglie. Vše neodvratně směřuje k atentátu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x