Projekt Život je dar bude pomáhat pošesté

ZLÍN - Start nového roku je ideálním časem k opětovnému vdechnutí života zlínskému charitativnímu projektu Život je dar.

V sobotu 15. února 2020 se uskuteční tato kulturně-společenská akce, za kterou stojí zlínský nadační fond VITA DONUM EST, již pošesté a opět bude pomáhat. „Držíme se úspěšného formátu a motta, kdy se bude celý program odvíjet od spojení – Pomáháme zábavou“ sdělil zakladatel nadačního fondu Lukáš Lauman. Zároveň poodhalil program letošního ročníku a tak se v sobotu mohou návštěvníci akce těšit především z dopoledního zábavného programu pro rodiny s dětmi v zábavním centru Galaxie, odpoledne bude patřit tanečním a sportovním aktivitám ve vybraných zlínských fitness klubech.


Večer završí 2. ročník benefičního plesu v Interhotelu Moskva, kde k poslechu a tanci zahraje americko-česká kapela L.A.Sunday a DJ Martin Hájek. V doprovodném programu uvidíte Jirku Hadaše nebo taneční skupinu Unique queens. Po celý večer bude k dispozici fotokoutek, dále stanoviště s karikaturisty, stanoviště s virtuální realitou a také nákup lístků do bohaté tomboly. Plesovým programem bude provázet moderátor Ondřej Albrecht. Lístky na ples jsou již v tuto chvíli k zakoupení na pokladnách GA Cinema Zlín za 300 Kč. Pokračovat pak budete moci v zapojených klubech Blok 12, Infinity a Star Club Flip, kde bude probíhat afterparty.


„Budeme potěšeni, když se akce zúčastní co nejvíce návštěvníků, neboť 100 % finančních prostředků jak od sponzorů, tak od návštěvníků celé akce bude věnován Komplexnímu onkologickému centru při Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně“ řekl a tím i potvrdil účel akce Lukáš Lauman. Část finančního obnosu poputuje také cíleně k několika dětským pacientům, které postihlo onkologické onemocnění a také k těm nejstarším pacientům, kteří potřebují specifickou péči. Část finančních prostředků v podobě šeku bude také darován Hematologicko-transfúznímu oddělení při KNTB ve Zlíně, které ne v malé míře souvisí s tímto zákeřným onemocněním. Finanční podpora a pomoc lidem, které postihlo těžké nádorové bujení je cílem nadačního fondu VITA DONUM EST.


Doplňme, že nadační fond a jeho projekt Život je dar jsou velmi úspěšnými nástroji v pomoci lidem. V loňském roce se podařilo vybrat neuvěřitelných 545.574 Kč, které se rozdělily mezi potřebné. Šek na 400.000 Kč byl poukázán právě Komplexnímu onkologickému centru při Krajské nemocnici Tomáše Bati, která díky tomu pořídila nová odběrová křesla a lehátka pro denní stacionář, která poskytnou větší komfort nemocným a zefektivní práci zdravotnického personálu. Dále byly pořízeny převazové vozíky pro jednotku intenzivní péče. Část zbývajících peněz putovala cíleně k dvěma chlapcům a jejich rodinám, když se jednalo o Adámka z Březnice a Toníčka ze Zlína, aby jim pomohla v boji s těžkou nemocí.


„Každý přispěje už jen tím, že se akce zúčastní a zaplatí například vstupné, avšak je zřízen i transparentní účet, kam může kdokoliv přispět jakoukoliv částkou“ sdělil Lukáš.

Číslo transparentního účtu je 107-9060230247/0100. Další možností, jak přispět, je poslat z Vašeho mobilního telefonu dárcovskou zprávu ve tvaru DMS ZJD 30 nebo 60 nebo 90, dle částky, kterou chcete přispět na číslo 87 777.
Podrobnější informace najdete na webu www.zivotjedar.cz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x