Provozovatel zlínského útulku pro opuštěná zvířata se nezmění

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Zlínský Útulek pro zvířata v nouzi na Vršavě má staronového provozovatele. V nadlimitní veřejné zakázce zvítězil stávající provozovatel Útulek Zlín, z. s. jehož nabídka byla ekonomicky nejvýhodnější, serveru Zlin.cz to sdělil Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Nabídková cena na období v letech 2020 až 2023 činí 4 288 000 korun ročně včetně DPH.

„Provoz útulku má své opodstatnění o čemž svědčí i jeho statistiky. Za dobu jeho působení jde už i o tisíce zaběhnutých zvířat, která se mohla vrátit ke svým majitelům nebo našla nový domov. Jen za loňský rok se podařilo vrátit majitelům více než 200 ztracených psů. Samostatnou kapitolou je pak péče o bezprizorní a opuštěná zvířata. Tato služba není dokonce ani všude v Evropě zcela automatická,“ prozradil Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast životního prostředí.

Součástí činnosti útulku je i osvětová činnost a návrhy komplexního řešení problematiky bezprizorních zvířat. Útulek pro zvířata v nouzi tak pořádá například útulkový sraz, Vánoce v útulku či vydává útulkový kalendář. Nabízí také hotelové služby. Těch pro své čtyřnohé mazlíčky v loňském roce využilo 115 zájemců. V roce 2019 přijali do útulku 362 opuštěných a zatoulaných psů a bezmála tři sta koček. Díky teplému podzimu a mírnému nástupu zimy je v útulku nyní i více podzimních koťat než bývalo v tuto dobu obvyklé. Kdo tak uvažuje o pořízení kočičího kamaráda má nyní příležitost udělat i dobrý skutek. Kromě psů a koček se v útulku přechodně postarali také o 130 volně žijících nebo odložených drobných zvířat. Raritou bylo i zatoulané prase a kozlík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x