Průmyslová škola stavební ve Valašském Meziříčí svépomocí opravila truhlářské dílny

Foto: Zlínský kraj
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Zlínský kraj otevřel po opravách truhlářské dílny na Střední průmyslové škole stavební ve Valašském Meziříčí, které škola opravila svépomocí s učiteli a žáky. Díky tomu se náklady snížily z plánovaných 3,5 milionu na pouhých 800 tisíc, řekl serveru Zlin.cz mluvčí kraje Adéla Kousalová.

Slavnostního otevření se v týdnu zúčastnili zástupci školy i krajský radní Petr Gazdík. „V každé škole by se dalo investovat více peněz, i když Zlínský kraj letos do krajských škol vložil přes půl miliardy korun. Hodně záleží i na osobní snaze učitelů, kteří v tomto případě z mála udělali velmi mnoho. Takový přístup se neděje všude,“ řekl Gazdík, který je zodpovědný za oblast školství.

Střední průmyslová škola stavební ve Valašském Meziříčí svěřila stavební práce učitelům odborného výcviku a žákům školy, pro které to byla součást přípravy na budoucí povolání. „Stavební práce začaly loni na podzim opravou střechy. Letos na jaře na ni navázalo zateplení fasády. Pomáhali žáci všech řemeslných oborů, které vyučujeme. Při opravě střechy se uplatnili klempíři, na zateplení se podíleli tesaři, truhláři, zedníci a montéři suchých staveb, povrchové úpravy zajistili malíři a kompletní rekonstrukci učňovských šaten a toalet provedli instalatéři,“ vyjmenovala ředitelka školy Jindra Mikuláštíková.

Škola tím podle Kousalové výrazně ušetřila a zároveň žákům nabídla praktickou výuku v podmínkách skutečné stavby a v rozsahu stanoveném vzdělávacím plánem. „Náklady se snížily z plánovaných 3,5 milionu korun na pouhých 800 tisíc korun, za které škola nakoupila potřebný materiál,“ dodala Kousalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x