Průtah Ludslavicemi je po rekonstrukci

Foto: ŘSZK
LUDSLAVICE - Půl kilometru dlouhý průtah obcí Ludslavice u Holešova má od konce letošního listopadu všechny technické parametry kvalitní krajské silnice III. třídy. Ředitelství silnic Zlínského kraje zde dokončilo rekonstrukci průjezdního úseku silnice a obyvatelům obce předalo do užívání dílo v hodnotě více než 11 milionů korun, serveru Zlin.cz to řekl za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

Předmětem díla byla stavební úprava silnice III/43826 v průjezdním úseku obce Ludslavice. Celková délka rekonstruovaného úseku je 511 metrů. „Došlo zde ke sjednocení šířky vozovky na 6,50 metru mezi obrubami s normovým rozšířením v obloucích do 8 metrů. V celém úseku byla provedena nová konstrukce vozovky a položeny nové živičné vrstvy,“ upřesnil Cekota. Odvodnění vozovky je zajištěno sestavou nových prefabrikovaných dešťových vpustí, které jsou napojeny do kanalizace. V rámci stavby byly realizovány také přeložky vodovodního potrubí a pořízeno vodorovné a svislé dopravní značení. Stavba probíhala za úplné uzavírky komunikace.

Konečná cena za tuto zakázku činí 11,239 milionu korun včetně DPH. Silniční stavba byla financována Zlínským krajem prostřednictvím ŘSZK. Stavební práce byly zahájeny na začátku července a ukončeny koncem listopadu.

„V Ludslavicích plánujeme investici v objemu asi 3,5 milionu korun ještě pro rok 2020. Její realizací bude dokončena rekonstrukce krajské silnice v průjezdním úseku této obce,“ doplnil ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x