Průvodci v historických kostýmech vám opět představí Kroměříž v celé kráse

Série kostýmovaných prohlídek města seznámí s významnými událostmi. Foto: město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Letošní prohlídky Tajemství staré Kroměříže mají podtitul „Z významných událostí města“. Upozorní na důležité mezníky, příběhy, pověsti, skutečnosti a výročí, která si Kroměříž a její památky, instituce i slavní rodáci v letošním roce připomínají. Zájemce z řad místních i turistů opět provedou Kroměříží průvodci v historických kostýmech a budou to i tentokrát členové spolku Biskupští manové. Informace od průvodců budou doplněny scénkami, které dokreslí atmosféru a dobu, v nichž se příběh udál.

„O komentované prohlídky je tradičně velký zájem. Přinášejí zábavnou formou informace o městě a jsou vhodné pro děti i dospělé. Jistě se jich rádi zúčastní návštěvníci města i Kroměřížané,“ řekl starosta města Tomáš Opatrný.

Putování po místech se zajímavou historií se poprvé uskuteční v pátek 30. června a poté budou průvodci se svými posluchači procházet kroměřížskými ulicemi každý druhý pátek. Sraz účastníků je vždy u kašny uprostřed Velkého náměstí, kde každá z prohlídek v 18 hodin začíná.

Vstupné se platí na místě. Pro dospělého je 80 a pro děti a seniory 50 korun.

Termíny: 

30. června 2023

14. a 28. července 2023

11. a 25. srpna 2023

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x