První dítě kraje a města pozdravili hejtman i primátor Zlína

foto: nemocnice Zlín
ZLÍN – Hejtman Jiří Čunek navštívil v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně první dítě narozené v kraji v letošním roce, kterým se stal Jakub. Primátor Zlína Jiří Korec se v nemocnici zase podíval za prvním letošním dítětem ze Zlína, kterým se stal Oliver. Serveru Zlin.cz to řekl Zdeněk Dvořák z tiskového oddělení nemocnice.

Jakub se narodil Kateřině a Martinovi Hnaníčkovým z Valašských Klobouk. Na svět přišel 11 minut po silvestrovské půlnoci. „Čas jsem rozhodně při porodu nesledovala, možná manžel, ale pro mě skutečně nebyl v tu chvíli důležitý. Je to pro nás milé překvapení, že máme první miminko narozené letos ve Zlínském kraji. Jakub je naším prvním potomkem a musím přiznat, že být maminkou je úžasný pocit. A jsem moc spokojená s péčí během porodu, měli jsme báječnou porodní asistentku i její kolegyni stážistku,“ řekla Hnaníčková.

Chlapec dostal přání od hejtmana. „Jakub je tedy první, takže mu přeji, aby byl prvním i v dalších situacích, které ho v životě potkají a u kterých bude vhodné být první. Přeji mu také pevné zdraví,“ sdělil hejtman Jiří Čunek.

Prvním občanem města Zlína narozeným v letošním roce je chlapec Oliver, který přišel na svět minutu před půl pátou ráno. „Rodili jsme v termínu, takže nás porod na přelomu roku nepřekvapil. Ale to, že jsme ve Zlíně první, už ano. Hlavně že je všechno v pořádku,“ prohlásili Pavla Šenkeříková a její partner Lukáš Žák. Na Olivera se byl podívat primátor Korec. „Přeju mu hlavně zdraví a spokojenost,“ uvedl Korec.

Přivítat obě děti do života přišel i Radomír Maráček, předseda představenstev nemocnic Zlínského kraje a ředitel zlínské nemocnice. „Oběma chlapcům jsem popřál hlavně zdraví, od něj se všechno další odvíjí. A jejich rodičům, aby jim děti dělaly co nejvíce radosti,“ prozradil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x