Prvním miminkem ve Zlínském kraji je Ela z Kroměříže

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Prvním dítětem roku 2021 narozeným v nemocnicích Zlínského kraje je děvčátko Ela. Přišla na svět 2 hodiny a 5 minut po silvestrovské půlnoci v porodnici Kroměřížské nemocnice, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant.

Při porodu vážila malá Ela 3360 gramů a měřila 48 centimetrů. Její maminka Kristýna Šumberová je ze Zdounek na Kroměřížsku. V kroměřížské porodnici se od půlnoci do sedmé hodiny ranní narodily celkem dvě děti, v obou případech děvčátka.

V Uherskohradišťské nemocnici je letos prvním dítětem chlapec Václav, který se narodil přesně ve 4 hodiny ráno, při porodu vážil 3300 gramů a měřil 50 centimetrů. Jeho maminka Marcela Procházková je z Tvarožné Lhoty. Do sedmé hodiny ranní tam přišly na svět celkem dvě děti, v obou případech chlapci.

V Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně na prvního letošního novorozence teprve čekají, od půlnoci až do sedmé hodiny ranní neprobíhal v největší porodnici Zlínského kraje žádný porod. Stejná byla situace také ve Vsetínské nemocnici, kde na Nový rok do sedmé hodiny ranní nepřišlo rovněž na svět žádné dítě.

„V loňském roce provedli zdravotníci ve čtyřech nemocnicích Zlínského kraje celkem 5097 porodů, počet porodů tedy ve srovnání s rokem 2019 vzrostl o 47,“ podotkl Havrlant. Do statistik je v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně za rok 2020 zapsáno celkem 2160 porodů, tedy o 84 více než v přechozím roce. V Uherskohradišťské nemocnici provedli loni 1502 porodů, což je ve srovnání s předchozím rokem o 29 porodů více. Ve Vsetínské nemocnici zaznamenali za loňský rok 791 porodů, jejich počet meziročně o 73 porodů poklesl. V Kroměřížské nemocnici provedli loni 644 porodů, o pět porodů více než v roce předchozím.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x