Radoslav Januš získal krajskou cenu za práci s dětmi

Foto: MěÚ Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Cenu za svou práci, zejména pro Akademii karate Valašské Meziříčí, z. s., převzal před pár dny ve Zlíně Radoslav Januš z Valašského Meziříčí. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.

Oblast volnočasových sportovních aktivit je často podceňována a na práci trenérů se mnohdy nahlíží jako na samozřejmost. Má však významný vliv na výchovu dětí a mládeže, což oceňuje i Zlínský kraj. „Za téměř 20 let fungování prošlo Akademií karate Valašské Meziříčí přes 1 000 mladých karatistů a karatistek, což je skvělé. Práce s dětmi a mládeží má rozhodně smysl a ve spojení s karate, ještě o to větší. Jedná se zároveň o životní styl a filosofii, které je učí fair play, soustředění, sebeovládání a správnému směřování energie,“ je přesvědčen Radoslav Januš.

„Pan Januš je vynikající sportovec a trenér karate, který se dvě desítky let nezištně věnuje práci s mládeží nejen z našeho města. Za tu dobu vychoval desítky skvělých sportovců, z nichž mnozí dosahují celorepublikových i světových úspěchů. Ocenění za svou práci si proto více než zaslouží,“ říká místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Radoslav Januš je několikanásobný mistr ČR v karate, vítěz mezinárodního turnaje Good Will Cup v Polsku a bronzový účastník mistrovství Evropy v Izraeli. Po ukončení závodní kariéry se zaměřil na práci s mládeží. Trenérské činnosti se Radoslav Januš věnuje od roku 2001, kdy získal v Los Angeles od legendy světového karate Hidetaka Nishiyami černý pás a následně spolu s Robinem Bařákem založil Akademii karate Valašské Meziříčí. Zároveň je trenérem české reprezentace, předsedou svazu České asociace tradičního karate a členem vedení mezinárodní federace karate WTKU.

Během působení Radoslava Januše prošlo Akademií karate Valašské Meziříčí přes 1 000 mladých karatistů. Aktuálně ji navštěvuje 120 dětí a mládežníků od 6 let věku. Někteří z nich jsou zároveň členy české reprezentace v kadetských, juniorských i seniorských kategoriích. Tituly získávají nejen na republikové, ale také Evropské a světové úrovni.

V březnu a dubnu spustila Akademie ve spolupráci s městem Valašské Meziříčí také krátký program online tréninků a pohybových aktivit. Ten měl za cíl podpořit u dětí zdravý pohyb během nouzového stavu vyhlášeného v souvislosti s epidemií koronaviru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x