Recidivista vyskočil z okna soudu a dal se na útěk. Policisté ho dostihli v Bečvě

foto: archiv zlin.cz
VSETÍN – Jako scéna z akčního filmu vypadalo to, co se odehrálo v budově Okresního soudu ve Vsetíně. Souzený recidivista totiž vyskočil z okna a začal utíkat pryč. Policisté se okamžitě vydali za ním a zadrželi ho až v řece Bečvě.

V sobotu se konalo zasedání v budově Okresního soudu ve Vsetíně. To by nebylo nic zvláštního, ale v tu chvíli nikdo nemohl tušit, že se schyluje ke scéně, která jako by vypadla z akčního filmu.

Když soudkyně rozhodla o uvalení vazby na dvacetiletého recidivistu podezřelého z loupeže, mladík se vrhnul k onu a z prvního patra vyskočil ven na ulici. Dva policisté okamžitě zareagovali, vyskočili za prchajícím zločincem a začali ho pronásledovat. Celá honička trvala jen pár chvil a muži zákona mladíka vzápětí dostihli v řece Bečvě.

„Policisté při zadržení několikrát použili varovný výstřel, na který ale muž nereagoval,“ uvedla k honičce mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Podle předběžných informací měl jeden policista a obviněný muž utrpět lehké zranění. Oba tak putovali na vyšetření do nemocnice, kde na recidivistu pozorně dohlížela policejní hlídka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x