Recidivista z Kroměřížska dál kradl, kde se dalo

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO – Nedá si pokoj a nedá. Hned několik krádeží má na svědomí osmadvacetiletý muž z Kroměřížska, který si v předešlých dnech od policistů vyslechl podezření z trestného činu krádež a výtržnictví. Teď mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Začátkem května letošního roku si od svého známého půjčil mobilní telefon s tím, že si zavolá. S telefonem však odešel. Majiteli tak způsobil škodu za dva tisíce korun.

Když se po nějaké době s poškozeným potkal, nejen že mu nevrátil mobil, ale byl na něj navíc hrubý a dal mu facku,“ popsala policejní mluvčí Barbora Balášová.

O pár dní později muž demontoval zadní kola jízdních kol, která byla uzamčena u vchodu do bytového domu. Kola následně poskytl svým známým.

Tady vznikla škoda ve výši jednoho tisíce korun,“ pokračovala Balášová.

V polovině května muž navštívil dům, kde bydlí jeho rodinní příslušníci, a v nestřeženém okamžiku jim odcizil peníze z kabelky i z opodál odložené peněženky. Také se dostal k obálce s finanční hotovostí sedm tisíc korun. Tímto lupem si přišel na více než devět tisíc korun.

Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech potrestán odnětím svobody, na konci roku 2019 byl propuštěn z vězení,“ zakončila policejní mluvčí.

Podezřelému nyní za jeho trestnou činnost hrozí až tři roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x