Ředitel Slováckého divadla Bartoš odstoupil z funkce

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ředitel Slováckého divadla Jaroslav Bartoš odstoupil z funkce. Město vypíše v roce 2021 nové výběrové řízení na obsazení funkce, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Jan Pášma.

Radní vzali oznámení Bartoše na vědomí. „Protože je nutné zajistit činnost organizace, a to včetně právního jednání po dobu, než bude radou města jmenován nový ředitel, jmenovala Rada města Uherské Hradiště do funkce ředitelky divadla stávající vedoucí Útvaru interního auditu Městského úřadu Uherské Hradiště Libuši Habartovou,“ řekl Pášma.

Materiály pro vypsání nového výběrového řízení na funkci ředitele Slováckého divadla projedná Rada města Uherské Hradiště na své první řádné schůzi v lednu 2021.

Jaroslava Bartoše jmenovala rada města do funkce ředitele Slováckého divadla od letošního září poté, co ho ke jmenování doporučila komise. „Situace je důsledkem napjatých vztahů v divadle, které je nutné co možná nejdříve zklidnit. Do té doby, než bude ve výběrovém řízení vybrán nový ředitel, chce mít město co největší vliv na dění v divadle, a také proto bude funkci ředitele vykonávat dlouholetá vedoucí útvaru interního auditu Libuše Habartová,“ řekl starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x