Ředitelkou Muzea Kroměřížska bude Martina Miláčková

Martina Miláčková (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍN – Muzeum Kroměřížska bude mít od února novou ředitelku Martinu Miláčkovou, rozhodla rada Zlínského kraje jako zřizovatele muzea. Miláčková nahradí Jiřího Stránského odcházejícího do penze, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kraje Adéla Kousalová.

Radní jmenovali Miláčkovou s účinností od 1. února, uspěla ve výběrovém řízení. „Věříme, že v čele organizace uplatní své odborné znalosti a zkušenosti i manažerské schopnosti. Zároveň chci poděkovat Jiřímu Stránskému za mnoholetou kvalitní práci na pozici ředitele Muzea Kroměřížska,“ řekl radní Miroslav Kašný, který je zodpovědný za kulturu.

Martina Miláčková pracuje od roku 2006 pro Muzeum umění Olomouc, kde do roku 2014 působila jako správce a kurátor sbírek a od roku 2014 až doposud jako vedoucí oddělení Arcidiecézní muzeum Kroměříž. „Aktivně se podílela na řadě významných výstavních projektů Muzea umění Olomouc, přispívala do oceněné muzejní publikace a redigovala dvě odborné knihy,“ uvedla Kousalová. Miláčková vystudovala teorii a dějiny výtvarných umění na Univerzitě Palackého v Olomouci a muzeologii na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x