Ředitelkou Slováckého divadla zůstane Libuše Habartová

Ředitelkou Slováckého divadla zůstane na dobu neurčitou Libuše Habartová. Foto : Město Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Co mělo být jen dočasné řešení, se ukázalo jako fungující. Koncem února rozhodla Rada města Uherské Hradiště, že stávající ředitelka Slováckého divadla Libuše Habartová zůstane ve funkci na dobu neurčitou, nové výběrové řízení nebude.

Když předchozí ředitel Slováckého divadla Uherské Hradiště, Jaroslav Bartoš, oznámil, že k 10. 12. 2020 odstupuje z funkce, rada města vzala jeho oznámení na vědomí. Ředitelkou jmenovala Libuši Habartovou s účinností od 11. 12. 2020 na dobu určitou a to do dne nástupu do funkce ředitele jmenovaného na základě výběrového řízení.

Před tím, než se Jaroslav Bartoš vzdal funkce ředitele, byla v divadle neutěšená a značně vyhrocená situace a to zejména personálně. Velká část zaměstnanců divadla se proti novému řediteli a jeho manažerským postupům a rozhodnutím postavila. Libuši Habartové se podařilo napjatou situaci ve Slováckém divadle v poměrně krátkém čase stabilizovat. Následně se věnovala přijetí ekonomických opatření, která bylo nutné řešit jak v běžném režimu divadla, tak také v důsledku ekonomické situace vyvolané pandemií covid-19.

Habartová byla do funkce jmenována na dobu určitou, nicméně za dobu svého dosavadního působení ve funkci ředitelky prokázala velmi dobré manažerské schopnosti. Proto se rada města usnesla, že výběrové řízení na nového ředitele divadla vypisovat nebude a jmenovala Libuši Habartovou do funkce ředitelky divadla na dobu neurčitou.

„Žádné výběrové řízení nám nezaručí, že vítězný uchazeč bude kvalitním a stabilním ředitelem, což se v praxi ukázalo právě při posledním výběru. V rámci něj vítězný uchazeč prokázal své schopnosti, ale ve funkci nakonec vydržel jen něco málo přes 3 měsíce. Během více jak ročního působení paní Habartová ve funkci ředitelky dokázala, že je schopnou manažerkou a divadlo dokáže kvalitně řídit a rozvíjet. Proto nevidím důvod, proč bychom měli plýtvat lidským potenciálem. Místo toho jsme zvolili ve srovnání s výběrovým řízením poměrně jistou cestu a Libuši Habartovou jsme potvrdili ve funkci na dobu neurčitou,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x