Registrace Vybarveného běhu je plném proudu

Foto: MěÚ Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Město a Dům kultury v Kroměříži zvou po roční odmlce opět účastníky na trať Vybarveného běhu. Centrem Kroměříže se příští rok poběží již popáté.

„Pevně věřím, že omezení související s epidemií koronaviru budou v červnu minulostí a že si Vybarvený běh opět všichni naplno užijeme,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Vybarvený běh se uskuteční v sobotu 5. června 2021.

Klání určené pro sportovce i tělovýchovně nenadané si klade za cíl přitáhnout k aktivnímu pohybu i ty, kteří se mu trvale a tvrdošíjně vyhýbají. Vybarvený běh není závodem a nejde tu o čas ani o pořadí, ale o zábavu a barvy. Přesto – nebo možná právě proto – počet startujících rok od roku stoupá.

Příští ročník bude mít obdobnou trať i program jako v letech předchozích. Podrobné pokyny a aktivní registrační formulář najdou zájemci na www.vybarvenybeh.cz, aktuální informace přináší také facebooková událost. Připravený je jak dopolední běh s využitím práškových barev, tak i odpolední a večerní koncerty více či méně známých zpěváků a kapel, zábava pro malé i velké návštěvníky, workshopy, taneční vystoupení, stánky s občerstvením.

„Zájemci o aktivní účast by si měli s registrací pospíšit, aby měli zajištěné místo na startu i výhodnou cenu startovacího balíčku. Uhrazené registrace z letošního roku zůstávají v platnosti,“ poznamenala Marcela Nehodová z radničního odboru Útvar tajemníka.

Vybarvený běh Kroměříž vznikl v roce 2016. Letos se nekonal kvůli omezením souvisejícím s epidemií koronaviru. Trasa ulicemi města měří zhruba 4,5 kilometru, běžci na několika barevných zónách probíhají záplavou práškových barev a čelí nejrůznějším nástrahám v podobě proudů vody, záplavy bublin či překážek z nafouknutých balonků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x