Rekordmani na koloběžkách podpoří mobilní hospicovou péči

Bára s Honzou pojedou podruhé jako o život. Foto: darujme.cz
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Bára a Honza. Dva mladí srdcaři, kteří loni na koloběžkách objeli celou republiku, aby podpořili mobilní hospicovou péči. Pomoci nevyléčitelně nemocným pacientům chtějí svou jízdou také letos, tentokrát však půjde o čistě moravskou misi.

V loňském roce objeli Bára s Honzou na koloběžkách celou republiku od východu až na západ – za necelých sedm dní ujeli neuvěřitelných 803 kilometrů. Tímto obdivuhodným výkonem se zapsali nejen do srdcí všech, kteří jim fandili a přidávali se po trase, ale také do České knihy rekordů. Především ale jejich putování mělo benefiční rozměr. Svou cestou chtěli upozornit na potřebnost a význam mobilní hospicové péče o nevyléčitelně nemocné pacienty.

Také letos se Bára s Honzou vydali na cestu bezmála 500 kilometrů dlouhou, během níž projedou sedm moravských měst. Jejich jízda odstartovala 9. srpna ve Valašských Kloboukách a pokračuje přes Kroměříž, Přerov, Nový Jičín, Havířov, Čeladnou až do cíle v Rožnově pod Radhoštěm, kam by měli dorazit v sobotu 14. srpna.

Svou cestu tentokrát podnikají pro pacienty Mobilního hospice Strom života a pro informování veřejnosti o paliativní péči, kterou tento hospic poskytuje. Už šest let hospic umožňuje nevyléčitelně nemocným pacientům strávit jejich poslední dny doma, ve vlastní posteli a v kruhu nejbližších. „Jsme přesvědčeni, že mít možnost zůstat s člověkem až do jeho posledního dne života je ten nejcennější dar,“ říkají společně Bára s Honzou.

Každá etapa bude věnována jednomu pacientovi mobilního hospice. Bára s Honzou společně s dalšími nadšenými cyklomilovníky nepojedou pro sebe, ale pro to, aby mobilní hospic mohl pomáhat dalším lidem,“ dodává PR manažerka Mobilního hospice Strom života Markéta Blinková.

Pomoci hospicu může každý, a to prostřednictvím sbírky Jedou jako o život II. Oba mladí koloběžkáři rádi uvítají společnost, a proto vyzývají všechny, aby s sebou vzali rodinu či přátele, koloběžku nebo kolo a připojili se k nim na jejich cestě. Větší nebo menší kus cesty může jít kdokoliv také pěšky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x