Revizorky pomohly ženě se zdravotními problémy

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Nestává se příliš často, aby cestující písemně poděkovali revizorům nebo na ně poslali pochvalu. Dvěma revizorkám Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) se to stalo. Při výkonu své profese pomohly ženě, které se udělalo nevolno a potřebovala doprovodit do péče své sestry, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Při kontrole jízdních dokladů v kloubovém trolejbusu na trase do Otrokovic narazila revizorka DSZO někde za zastávkou Louky-křižovatka na cestující ženu středního věku, které se udělalo viditelně nevolno. Revizorka si toho všimla a zeptala se ženy, jestli nechce přivolat záchrannou službu, a otevřela okénko, aby šel dovnitř vozu čerstvý vzduch. Žena to odmítla. Revizorka informovala svou kolegyni, která kontrolovala jízdenky v přední části vozu, a obě sledovaly, jestli se zdravotní stav cestující nebude zhoršovat. Cestující revizorkám prozradila, že jede z nemocnice, kde absolvovala určitý zdravotnický zákrok.

„Jak trolejbus pokračoval v jízdě směrem do Otrokovic, sledovaly jsme stav této cestující a zdálo se nám, že se spíše ještě zhoršuje. Paní nakonec vytočila na mobilu svou sestru a poprosila mne, abych ji požádala o pomoc. Domluvily jsme se, že pomůžeme zdravotně indisponované ženě vystoupit v Otrokovicích na zastávce pošta, kam si pro ni její sestra přijede autem,“ popsala situaci revizorka Veronika. Obě revizorky pak pomohly cestující s výstupem a usazením na lavičce. Počkaly s ženou asi čtvrt hodiny až do příjezdu sestry. Ještě paní doprovodily k jejímu automobilu.

„Jistě náš potěší, když můžeme být prospěšní i v takové mimořádné situaci a když nám za to cestující poděkují. Jinak jsou bohužel pochvaly na revizory z pochopitelných důvodů velice vzácné,“ poznamenal vedoucí oddělení přepravní kontroly Milan Máčala. Elektronickou poštou obdržela DSZO následující řádky: „Dobrý den, chtěla bych poděkovat dvěma revizorkám za poskytnutí první pomoci ze dne 23. 6. 2020 na zastávce u pošty v Otrokovicích, kdy se mé sestře udělalo nevolno a kdy s ní zůstaly do mého příchodu. Moc jim děkuji.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x