Řidič autobusu přejel cyklistovi kolo, policie teď hledá svědky

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKOHRADIŠŤKO - Uherskohradišťští policisté hledají svědky události, během které řidič linkového autobusu přejel cyklistovi kolo. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Nehoda se stala v pondělí 6. ledna 2020 ve 14.33 hodin na křižovatce za obcí Zlechov ve směru na Staré město. Řidič linkového autobusu značky Irisbus bílé barvy jel ve směru od centra Zlechova na Staré Město. Před výjezdem z obce předjel cyklistu, který jel stejným směrem, a pokračoval v jízdě až ke křižovatce za obcí Zlechov, před jejíž hranicí zastavil. Když dával přednost vozidlům na hlavní komunikaci, cyklista ho dojel. Zastavil u řidičova okna a začal s ním komunikovat. Následně mezi oběma muži došlo ke slovní potyčce, při které si cyklista položil kolo na zem. Poté se řidič autobusu rozjel a odbočil doleva na Staré Město. Přitom ale poškodil jízdní kolo.

Nehodu řeší uherskohradišťští dopravní policisté. „Pro korektní posouzení celé události žádáme o pomoc případné svědky a také cestující z autobusu, aby zavolali dopravním policistům na telefonní číslo 735 780 180 nebo na bezplatnou linku Policie ČR 158. Uvítáme informace k tomu, jak probíhalo předjíždění cyklisty i k nehodě, ke které došlo v křižovatce,“ dodala Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x