Řidiče ve Valašském Meziříčí čekají dopravní omezení

Řidiče ve Valašském Meziříčí čekají dopravní omezení. Foto: web Valašského Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ředitelství silnic a dálnic ČR (dále ŘSD) předpokládá, že v polovině června zahájí opravu tří kruhových objezdů ve Valašském Meziříčí. Na tu pak zhruba v půlce prázdnin naváže rozsáhlá rekonstrukce hlavního silničního tahu na Rožnov pod Radhoštěm, silnice I/35 v ulici Rožnovská.

Řidiče projíždějící Valašským Meziříčím čeká v následujících měsících několik dopravních omezení. Nejprve přijdou na řadu kruhové objezdy u Panáčka, autobusového nádraží a čerpací stanice Shell. „Opravy tří kruhových objezdů ve Valašském Meziříčí plánujeme zahájit už v pondělí 14. června. Práce by neměly trvat déle než měsíc, a abychom co nejméně omezili provoz, chceme je provádět mimo dopravní špičky. Během prací budou řidiči využívat objízdné trasy, které budou přehledně značeny,“ uvedla Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD.

Následně provoz z Valašského Meziříčí směrem na Rožnov pod Radhoštěm výrazně ovlivní kompletní oprava silnice I/35 v ulici Rožnovská. „Práce by měly zasáhnout úsek od kruhového objezdu u kostelíka sv. Jakuba až po křižovatku s ulicí Solární. Podle informací, které jsme od ŘSD obdrželi, bude stavba s předpokládanými náklady 53 milionů Kč bez DPH rozdělena do dvou etap ve dvou stavebních sezonách. Zahájení prací organizace předpokládá na přelomu letošního července a srpna s dokončením v roce 2022. Práce se dotknou prakticky celé ulice Rožnovská,“ řekl starosta Robert Stržínek.

Délka rekonstruovaného úseku činí bezmála 1,5 km. Půjde o stavební úpravu stávající silnice I/35 se zachováním směrového, výškového a šířkového řešení včetně souvisejících stavebních úprav na navazujících plochách chodníků, zeleně, sjezdů a napojení. V rámci stavby bude také zrušen železniční přejezd a odstraněna železniční vlečka společnosti SCHOTT CR, s. r. o.,“ navázala Lucie Trubelíková s tím, že aktuálně probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby. „Po podpisu smlouvy se zhotovitelem budeme znát také rozsah dopravních omezení, předpokladem je však využití objízdné trasy pro nákladní dopravu,“ doplnila Lucie Trubelíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x