Řidiči jsou stále nepoučitelní, rekordman nadýchal 2,36 promile.

Muži na Uherskohradišťsku zřejmě slavili s ženami. Opilí pak usedli za volant. Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKO - Vzhledem k tomu, že neustále roste počet dopravních nehod, při nichž hraje hlavní roli alkohol kolující v organismu řidiče, jenž nehodu zavinil, zaměřili se policisté právě na tento nešvar. Za období od ledna do poloviny června letošního roku evidujeme o 16 dopravních nehod s alkoholem více než za srovnatelné období roku loňského. Zatímco v roce 2019 jich bylo 29, v roce letošním již 45, což je alarmující.

V minulém týdnu přistihli policisté na Zlínsku celkem 23 podnapilých řidičů a 10 řidičů, kteří usedli za volanty vozidel pod vlivem jiné návykové látky.

V pondělí 15. června v brzkých ranních hodinách zorganizovali policisté na území měst Otrokovice a Napajedla dopravně bezpečnostní akci zaměřenou zejména na požití alkoholu a dalších návykových látek před jízdou u řidičů motorových vozidel.

Akce se zúčastnilo několik desítek policistů Územního odboru ve Zlíně, kteří na třinácti stanovištích zkontrolovali během čtyř hodin více než jeden tisíc projíždějících řidičů.

Výsledek kontroly bohužel strážce zákona nepotěšil. Celkově narazili na 10 řidičů, kteří se vydali vozem na cesty pod větším či menším vlivem alkoholu. Rekordmanem se stal třicetiletý řidič z Kroměřížska, u nějž ukázal přístroj hodnotu 2,36 promile alkoholu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu tak hrozí nejen zákaz řízení či vysoká pokuta, ale také trest odnětí svobody až na jeden rok. Další řidič usedl za volant vozidla, i když to měl soudem zakázáno, prověřujeme ho pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V podobných akcích budeme nadále pokračovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x