Řidiči, kolik máte bodů? Stav svého konta už zjistíte jednoduše

Stav trestných bodů zjistíte za pár vteřin. Ilustrační foto (Profimedia)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Na Portálu dopravy si od 1. ledna tohoto roku mohou řidiči požádat o zasílání informací o změnách na svém bodovém kontě SMS zprávou nebo e-mailem. Řidiči si můžou o zasílání notifikačních zpráv požádat elektronicky prostřednictvím Portálu dopravy, kam se přihlásí pomocí své bankovní identity, mobilním klíčem eGovernmentu, pomocí eObčanky atd.

„Každý řidič by měl vědět aktuální stav svého bodového konta. Na Portálu dopravy tedy zavádíme možnost požádat i o zasílání všech bodových změn jednoduše a pohodlně třeba do mobilu. K odběru notifikací se řidič přihlásí zdarma. Zde budou mít zájemci na výběr tři možnosti, jakým způsobem si notifikace nechat zasílat: prostřednictvím SMS, e-mailu nebo aplikační notifikace v prostředí Portálu dopravy a Portálu občana,“ řekl ministr dopravy Martin Kupka.

Vyplnění elektronické žádosti zabere pouze několik vteřin. Žádost se promítne do Centrálního registru řidičů, který bude následně, skrze centrální notifikační službu státu, informovat občana o každé změně jeho bodového hodnocení. Jedná se o další digitalizační počin, kterým Ministerstvo dopravy zjednodušuje komunikaci občanů s úřady ve věci dopravních agend.

Portál dopravy funguje od konce roku 2022 a řidičům mimo jiné poskytuje údaje o řidičském průkazu včetně e-podání žádosti, výpis z evidenční karty řidiče, údaje o přestupcích, zákazech řízení i profesní způsobilosti. 

Zdroj: město Otrokovice

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x