Řidiči, přejeme pevné nervy! Tady je přehled letošních plánovaných oprav na silnicích Zlínského kraje

Ilustrační foto
ZLÍNSKÝ KRAJ - Letos poprvé přináší Ředitelství silnic a dálnic přehled plánovaných oprav na silnicích I. třídy ve Zlínském kraji pro rok 2024. Pojďte se na něj podívat.

V letošním roce plánuje Správa Zlín ŘSD opravu povrchu silnice I/49 v Kvítkovicích ve směru ze Zlína. V loňské stavební sezóně už prošel opravou jízdní pás ve směru do Zlína. Výměnu povrchu vozovky bude ŘSD letos také realizovat na silnici I/49 ve zlínské ulici Osvoboditelů v úseku mezi křižovatkami pod divadlem a pod Kolektivním domem. Realizace je v plánu během letních prázdnin.

Další významná akce, která letos čeká řidiče na silnici I/49, je stavba okružní křižovatky v Lípě, tedy v místě nebezpečného odbočení do Slušovic, které bývá dějištěm častých dopravních nehodBěhem stavby zůstane silnice I/49 obousměrně průjezdná v provizorních jízdních pruzích. Práce začnou už začátkem stavební sezóny a dokončení se předpokládá letos na podzim.

Opravou projde také silnice I/57 v průtahu Valašského Meziříčí. Letos půjde o první etapu prací, jejichž zahájení předpokládá ŘSD v průběhu letních prázdnin. Úsek v délce 1500 m začíná u křižovatky s ulicí U Nemocnice a končí před železničním přejezdem na Drážkách. Navazující II. etapa se chystá v roce 2025 a bude se týkat úseku v délce 1,1 km od křižovatky s ulicí Rožnovská po křižovatku s ulicí U Nemocnice.

Aktuálně připravuje ŘSD zahájení soutěže na zhotovitele opravy silnice I/35 mezi obcemi Zašová a Střítež s předpokládaným termínem realizace v první polovině letošního roku. Chytá se také soutěž na zhotovitele 2. etapy opravy povrchu silnice mezi Liptálem a Lhotou u Vsetína. Jde o navazující úsek v délce 2,4 km. Během realizace obou zmíněných akcí se předpokládá vedení provozu kyvadlově na semafory. Přesné termíny zahájení prací budou upřesněny.

Koncem letních prázdnin dojde také k opravě tříkilometrového úseku silnice I/35 mezi Rožnovem pod Radhoštěm a Dolní Bečvou. Provoz bude veden kyvadlově.

V letošní stavební sezóně se chystá také oprava povrchu silnice I/57 v průtahu Valašských Klobouk. Práce začnou v první polovině roku. Provoz bude veden kyvadlově a řídit ho budou semafory.

Další plánované opravy, termíny jejich zahájení a související dopravní omezení bude ŘSD průběžně upřesňovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x