Řidiči si často zkracují cestu do centra přes Vršavu, město tomu hodlá udělat přítrž

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Město vyslyšelo prosby obyvatel z Vršavy, kteří poukazují na to, že si mnozí řidiči zkracují cestu do centra Zlína přes ulici Vršava I, a chystá se ulici zjednosměrnit. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Na popud stížností obyvatel město nechalo zpracovat návrh na zjednosměrnění části ulice Vršava I, a to v úseku od křižovatky s ulicí Jižní Vršava po křižovatku s ulicí Střední Vršava.

„Evidujeme stížnosti, kde občané popisují dopravní situaci v ulici Vršava I. Podle místních v této oblasti dochází k nežádoucí tranzitní dopravě, kdy si tudy řidiči zkracují cestu do centra. Zvýšený průjezd vozidel zejména v ranní dopravní špičce ve směru od Fryštáku do centra máme potvrzen několika měřeními intenzity provozu,“ sdělil důvod zpracování návrhu vedoucí odboru dopravy David Neulinger.

Začátkem prosince minulého roku se v budově radnice uskutečnilo veřejné projednání záměru s obyvateli dotčené lokality. V původním návrhu projektant navrhoval i zjednosměrnění ulice Vršava II v opačném směru – ve směru od ulice Střední Vršava směrem k ulici Jižní Vršava.

„Na veřejném projednání byli obyvatelé seznámeni s návrhem zjednosměrnění a mohli tak vznést připomínky nebo dotazy. Následně se uskutečnilo dotazníkové šetření, ve kterém byli obyvatelé dotčené lokality osloveni formou hlasovacích lístků, kde měli možnost vyjádřit souhlas či nesouhlas s navrženým opatřením,“ doplnil radní Michal Čížek.

Většina oslovených obyvatel se záměrem zjednosměrnění části ulice Vršava I vyjádřila souhlas. Na základě výsledků tedy odbor dopravy pokračuje v dalších krocích potřebných pro stanovení místní úpravy provozu. V záměru se bude snažit zohlednit mimo jiné i připomínku obyvatel, která zazněla na veřejném projednání i v anketě, a sice, že není nutné zjednosměrňovat ulici Vršava II. Město k této připomínce přihlédne a zjednosměrnění by se mělo týkat pouze daného úseku ulice Vršava I v případě, že návrh bude schválen orgány státní správy Policií České republiky a Silničním správním úřadem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x