Roční holčičce pomáhal s popáleninami bojovat Kryštůfek záchranář

foto: ZZS ZK
UHERSKOBRODSKO – Na pomoc roční holčičce, která na sebe převrhla horkou polévku, vyjížděli ve čtvrtek večer zdravotníci z Uherského Brodu. Malá bojovnice musela se svým zraněním zamířit do Brna, celou cestu s ní ale jel Kryštůfek záchranář, který jí pomohl dlouhý transport zdárně zvládnout.

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje se podělila o příběh roční holčičky, která na sebe vylila horkou polévku. Tísňové volání přijalo ve čtvrtek krátce po sedmé hodině večerní zdravotnické operační středisko a okamžitě na pomoc vyslalo záchranáře z Uherského Brodu společně s lékařem.

„Na místě přítomný lékař se záchranáři dítě ošetřili a zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče. Po konzultaci s lékařem z popáleninového centra jej posádka s lékařem transportovala do Brna,“ uvedla ZZS Zlínského kraje na svém webu a připojila přání brzkého uzdravení.

Kromě záchranářů ale malé bojovnici pomáhal ještě někdo – Kryštůfek záchranář. Plyšový pomocník, kterého je možné připodobnit k hasičskému dráčkovi Záchranáčkovi, pomáhá malým dětem zvládnout bolestivou situaci a zmírnit trauma z úrazu. A právě Kryštůfek pomáhal statečné holčičce zdárně zvládnout transport do brněnské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x