Rodinná hádka skončila násilnou smrtí

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Policisté si během silvestrovské noci posvítili na dodržování vládních opatření. Jejich porušení odhalili v 21 případech, museli však řešit i jednu násilnou smrt, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Nejzávažnější událost se stala v obci na Kroměřížsku, kde se dnes nad ránem, krátce před čtvrtou hodinou, strhla hádka mezi rodinnými příslušníky. Bohužel při ní došlo k závažnému násilnému trestnému činu s následkem smrti, který nyní řeší krajští kriminalisté.

Kromě toho se policisté opět zaměřili na dodržování všech vládních opatření. „V souvislosti s oslavami jsme mírně posílili výkon služby, a to především ve velkých městech. Od včerejší dvacáté hodiny do dnešního rána jsme zaznamenali 21 porušení vládních opatření, která jsme vyřešili domluvou. Mladí lidé se srocovali ve skupinkách venku ještě před zákazem vycházení, jiní neměli roušky,“ konstatovala Kyšnerová.

Od půlnoci do šesté hodiny ranní evidují policisté na operačním středisku pět desítek oznámení, která se týkala především rušení nočního klidu a přestupků na úseku občanského soužití. Téměř u všech oznámení sehrál roli alkohol. Oproti předešlým rokům však bylo volání na linku 158 o něco málo méně.

„Necelou půlhodinu po půlnoci jsme byli přivoláni do obce Horní Němčí, kde skupinka osob odpálila nepovolenou pyrotechniku. Detonace tam poškodila především okna několika okolních domů. V souvislosti s prověřováním tohoto případu jsme zadrželi jednu osobu. Kriminalisté tento skutek kvalifikovali jako trestný čin obecné ohrožení,“ sdělila Kyšnerová.

Co se týká dopravy, během silvestrovských oslav se nestala žádná závažnější dopravní nehoda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x