Rožnov chce ocenit dobrovolné dárce krve, ti se ale musí sami přihlásit

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V červnu 2020 bude rožnovská radnice tradičně oceňovat bezpříspěvkové dárce krve. Oceňováni jsou vždy ti dárci, kteří v předcházejícím roce dosáhli 10, 20, 40, 80, 120, případně 160 odběrů, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Marek Havran.

S odkazem na Zákon o ochraně osobních údajů však město Rožnov od odběrových center nedostane kompletní seznamy dobrovolných dárců. Proto se radnice obrací na samotné dárce, aby se sami úředníkům přihlásili. Učinit tak mají do 29. května.  

Město Rožnov pod Radhoštěm bude tradičně v červnu oceňovat bezpříspěvkové dárce krve, kteří mají trvalé bydliště v Rožnově pod Radhoštěm. „Oceňováni jsou vždy ti dárci, kteří v předcházejícím roce dosáhli 10, 20, 40, 80, 120, případně 160 odběrů,“ říká Petra Holišová z odboru kanceláře starosty MěÚ Rožnov. Momentálně ovšem město bohužel nedisponuje informacemi o dárcích krve. Údaje o dárcích a jejich odběrech městu poskytuje Český červený kříž, který však nedisponuje stoprocentními záznamy. V současné době, v rámci Zákona o ochraně osobních údajů, některá odběrová centra tyto informace neposkytují vůbec.

Proto rožnovská radnice vyzývá ty dárce krve, kteří dosáhli některého z výše uvedených množství odběrů za loňský rok 2019, ať se sami přihlásí telefonicky na čísle 571 661 117 nebo na e-mailové adrese petra.holisova@roznov.cz, či osobně na Městském úřadu Rožnov pod Radhoštěm, Masarykovo náměstí 128, číslo dveří 224, kde získají podrobnější informace.  Tato výzva platí do 29. května 2020.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x