Rožnov chystá změny v autobusové dopravě

Jednání ke změnám v autobusové dopravě. Foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město zadalo požadavky na změny v autobusové dopravě od poloviny letošního roku. Cílem je, aby jízdní řády byly efektivnější a více vyhovovaly potřebám cestujících.

„Autobusová doprava po městě by měla především sloužit lidem a pokud současné nastavení jízdních řádů občanům nevyhovuje, je to potřeba změnit. Je za námi první sezení k zefektivnění linek, vyhodnotili jsme si, které autobusy nejsou využívané a jezdí prázdné,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Přibližně půl roku v Rožnově funguje nová linka z Dolní Pasek, která jezdí přes půlku města až na náměstí. Město nyní mohlo vyhodnotit výsledky a její úspěšnost.

Potýkáme se zejména s tím, že linka je příliš dlouhá a pro cestující zbytečně časově náročná. Toto určitě budeme chtít změnit. Zadali jsme požadavky na změny nejen v této trase a ty by se měly projevit v jízdních řádech od poloviny tohoto roku. Chceme budovat město pro lidi, aby se jim tady dobře žilo a funkční autobusová doprava k tomu rozhodně patří,“ myslí si Jan Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x