Rožnov nabízí pomoc těm, kdo chtějí stavět

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská radnice se rozhodla zjednodušit proces při stavbě individuálního bydlení. Interaktivní průvodce Chci stavět má pomoci všem, kteří o výstavbě tohoto typu uvažují, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Průvodce je přizpůsoben stavbě běžného rodinného domu, včetně návazných věcí, jako je například studna a podobně.  „Vedení města chce znát názor občanů, a proto vyzývá všechny, kteří si stavebním procesem už prošli nebo průvodce využijí, aby se podívali na web města – konkrétně na záložku vpravo Chci stavět – a předali městu zpětnou vazbu, připomínky či podněty ke zlepšení,“ uvedla Graclíková.

Cílem nového průvodce je podle jejích slov co nejvíce ušetřit čas především občanovi, který má v plánu postavit dům. V záložce Chci stavět je popsán proces, krok po kroku, od hledání pozemku, přes inženýrské sítě, získání posudků, stavební povolení či samotnou kolaudaci. Ten, kdo plánuje stavět, zde najde informace, formuláře i kontakty, které jsou potřeba, aby se v celém stavebním procesu jednoduše zorientoval.  

„Říká se, že čas je to nejcennější, co máme a tímto průvodcem se ho snažíme šetřit nám všem. Stavební zákon není jednoduchý pro orientaci a s tím chceme občanům pomoci. Portál jsme ladili několik měsíců s experty z dané oblasti, s laiky, kteří si stavbou prošli a také s nezávislými osobami. Věřím, že kdokoliv z občanů se teď rozhodne, že chce postavit dům, bude pro něj průvodce přínosný a ušetří mu čas, protože bude mít důležité informace, formuláře a kontakty na jednom místě,“ uvedl místostarosta Jan Kučera.

Interaktivní průvodce zaměřený na výstavbu je prvním krokem, na který se bude nový portál zaměřovat. V plánu jsou i jiné životní události, jako jsou například sňatky, evidence obyvatel, žádosti o nájemní byty nebo informace k přestupkům.

„Chceme, aby byl průvodce Chci stavět srozumitelný a přínosný. Proto vyzývám všechny, kteří si stavebním procesem prošli nebo to mají v plánu, aby si udělali pár minut času a na tohoto průvodce se podívali. Pokud najdete prostor pro zlepšení či oblast, která není dostatečně srozumitelná, dejte nám prosím vědět, abychom to mohli zlepšit,“ dodal Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x