Rožnov pod Radhoštěm zná vítěze soutěže na jednotný vizuální styl

Vítězem soutěže na jednotný vizuální styl města se stala dvojice autorů Petr Krejzek a Kateřina Šuterová ze studia ReDesign. Foto: Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - O autorovi vítězného návrhu rozhodla odborná porota soutěže ve finále druhého kola, do kterého postoupilo celkem sedm návrhů z celkových 104. Informace o vítězi soutěže, která byla vyhlášena v prosinci minulého roku a zejména jeho návrh, budou oficiálně představeny Radě města Rožnov pod Radhoštěm v pátek 23. července 2021.

Vítězem soutěže na jednotný vizuální styl města se stala dvojice autorů Petr Krejzek a Kateřina Šuterová ze studia ReDesign. „Návrh loga a celého vizuálního stylu je proměnlivý v rámci dynamické identity. Přináší živý, zdánlivě nekonečný prostor pro tvorbu a podporuje tak budování atraktivní identity města při neomezeném způsobu použití. Jedná o vizuální styl města, který je ve své celém spektru funkční, záměrně nepíšeme „logo“, jelikož zde již samotné logo města je vizuální styl,“ říká za hodnotící porotu její předsedkyně MgA. Věra Marešová.

Po 23. červenci město plánuje začít s prezentací vítězného návrhu pro veřejnost, a to mj. výstavou v turistickém informačním centru a na radnici města, vytvořením animovaného klipu, prezentací návrhu v oborovém prostředí grafického designu, oficiálním představením nového vizuálního stylu města a sérií dalších doprovodných aktivit, které budou doplňovat tvorbu grafického manuálu.

Chtěl bych poděkovat všem finalistům soutěže za vysokou profesionalitu při práci na podkladech obou soutěžních kol. Velmi si jejich invence a času vážím, byli opravdu výborní, což se projevilo nejen v návrzích, ale i při samotné fyzické prezentaci před porotou. Zvítězit může však jen jeden, proto gratuluji panu Krejzkovi a paní Šuterové a těším se na další budoucí spolupráci,“, doplňuje Ing. Martin Beníček, tajemník soutěže.

Nový jednotný vizuální styl nahradí stávající různé podoby grafické prezentace města s důrazem na komunikaci směrem k občanům, ale i návštěvníkům a turistům.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x