Rožnov rozjede parní léto, první jízda historickým vlakem oslaví Dny města

foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Stejně jako v loňském roce se hlavně děti, ale i milovníci páry a historických vlaků, mohou těšit na Rožnovské parní léto. Na trasu mezi Rožnovem a Valašským Meziříčím vyrazí první parní vlak v sobotu 22. června, kdy se konají i rožnovské Dny města. Stoletá lokomotiva 423.041 z roku 1924 poveze cestující na této trase ještě ve dvou dalších termínech.

Město Rožnov pod Radhoštěm připravilo společně s Českými drahami sérii jízd nazvanou Rožnovské parní léto. Na trasu mezi Rožnovem a Valašským Meziříčím vyrazí parní lokomotiva 423.041 z roku 1924, která za sebe zapřáhne vagóny s cestujícími.

První jízda je na programu v sobotu 22. června. V ten den se zároveň v Rožnově budou konat Dny města s podtitulem Rožnov mě baví. Projížďku tak lidé mohou spojit s výletem za hudbou, dobrým jídlem, divadlem a zábavným programem, který najdou v rožnovském městském parku.

Dalším termínem, kdy pro cestující přijede parní vlak, je sobota 6. července. I tento den mohou cestující kromě historického zážitku zamířit do Rožnova za rodinnou akcí. Ve zdejším muzeu se totiž bude konat Zvonečkový jarmark.

Do třetice a naposledy vyrazí parní lokomotiva z Valašského Meziříčí do Rožnova 10. srpna. Cestující i tentokrát budou moci rovnou z vlaku zamířit za pěknou kulturní akcí. Dřevěné městečko totiž v ten den bude hostit 24. ročník Mezinárodního festivalu slovenského folklóru Jánošíkov dukát.

Oproti předchozím ročníkům se ale budou muset cestující připravit na to, že se letošní jízdní řád lehce liší. V každém z termínů vyrazí parní vlak z Valašského Meziříčí v 9.45 a 13.20 hodin. Nazpět z rožnovské stanice odjede v 11.30 a 16.08 hodin.

Jízdenky včetně rezervace míst k sezení mohou zájemci koupit v předprodeji na jakékoliv pokladně Českých drah nebo online v e-shopu. Zbývající jízdenky potom bude možné koupit ještě v den samotné jízdy přímo u vlaku. Pozor by si ale měli dát rodiče s dětmi, kteří s sebou budou chtít vzít kočárky. Jejich kapacita ve vozech je omezená. A cyklisté se budou muset bez výjimky obejít bez svých kol.

Dospělí za jízdenku na parní vlak zaplatí 120 korun, pro děti bude stát 70 korun. Malí cestující do 6 let spolu s domácími mazlíčky na cestu vyrazí zdarma.

--> --> --> --> -->