Rožnov vyhlásil soutěž na nové logo a jednotný vizuální styl města

Foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město Rožnov pod Radhoštěm vyhlásilo soutěž na jednotný vizuální styl města včetně nového loga/logotypu a také vizuálního stylu městské kulturní příspěvkové organizace. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí rožnovské radnice Marek Havran.

Předmětem soutěže je návrh celkového konceptu, loga/logotypu a dalších prvků jednotného vizuálního stylu pro město Rožnov pod Radhoštěm. Nový jednotný vizuální styl nahradí stávající různé podoby grafické prezentace města s důrazem na komunikaci směrem k občanům, ale i návštěvníkům a turistům.

„Město Rožnov pod Radhoštěm je sice město přírody, historie a tradiční lidové kultury, ale také se cítí mladé duchem, otevřené pro progresivní počiny, pozitivní atmosféru a optimistické emoce. Od nové jednotné vizuální identity očekáváme originalitu, jednoduchost, výstižnost, nezaměnitelnost a vizuální čitelnost. Jsem rád, že do soutěže o nový vizuální styl jdeme, protože jsem přesvědčen, že Rožnov si novou vizuální identitu zaslouží,“ říká starosta Rožnova pod Radhoštěm Radim Holiš.  Cílem soutěže je najít profesionálního partnera z oblasti grafického designu pro vytvoření komplexního řešení jednotné vizuální identity města. „Smyslem je získat prvek prezentace města odpovídající aktuálnímu grafickému diskurzu, vytvořit manuál pro aplikaci nového vizuálního stylu města a zajistit postupnou implementaci do života města, městského úřadu, případně do příspěvkových organizací města,“ podotkla místostarostka Rožnova Kristýna Kosová, jenž společně se starostou Radimem Holišem zastupuje město v hodnotící porotě. Další tři členové poroty jsou uznávaní odborníci: MgA. Věra Marešová, předsedkyně poroty, grafická designérka a tvůrkyně vizuálního stylu města Brna, MgA. Ondřej Zámiš, grafický designér, VŠ pedagog a tvůrce vizuálního stylu města Liberce a MgA. Lumír Kajnar, grafický designer, brand architekt a idea maker.

Soutěž na nový jednotný vizuální styl města Rožnov pod Radhoštěm je otevřena pro širokou odbornou veřejnost. „Účastníkem soutěže může být fyzická i právnická osoba. Soutěž je vyhlášena jako veřejná a dvoukolová. První kolo je anonymní, druhé kolo je neanonymní. Termín pro uzávěrku prvního kola je 1. 3. 2021 a všechny detaily zájemci najdou v Zadání soutěže na webu města www.roznov.cz,“ sdělil vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu MěÚ Rožnov pod Radhoštěm Martin Beníček, jenž je zároveň i tajemníkem soutěže. 

Kompletní informace k soutěži najdou zájemci na stránkách Portálu pro vhodné uveřejnění a také ve speciální záložce na webu města, na facebooku města je k veřejné soutěži vytvořena událost.  

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x