Rožnov zažije léto páry, po kolejích se bude prohánět historický vlak

foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Letošní léto bude létem páry, tedy aspoň v Rožnově. Z místního vlakového nádraží totiž vyrazí historický parní vlak. Prvním dnem Rožnovského parního léta bude sobota 24. června, kdy se zde budou konat Dny města. O dalších sobotách – 8. července a 5. srpna – vyrazí na svou cestu Zpívající vlak. Muzikanti zahrají pasažérům jak na peróně, tak za jízdy.

I tento rok se spojilo město Rožnov s Českými drahami a připravilo sérii jízd s názvem Rožnovské parní léto. První jízda historickým vlakem je na programu v sobotu 24. června. Stejný den taky Rožnov poprvé ožije akcí Dny města. Projížďku tak cestující mohou spojit s dobrým jídlem, divadlem, hudbou a zábavným programem pro děti.

Znovu se na svou cestu parní vlak vydá 8. července. To je taky den, kdy se koná folklórní festival Rožnovské slavnosti.

„Jízda bude mít podtitul zpívající vlak, takže lidé se mohou těšit na muzikanty, kteří jim zahrají na peróně i ve vagónech. Každá z jízd má svoje kouzlo a určitě to stojí za to, ovšem jízdy s muzikou jsou ještě o něco speciálnější,“ láká na Rožnovské parní léto místostarosta města Tomáš Gross.

Poslední parní jízda čeká Zpívající vlak 5. srpna. A i tentokrát je se stejným datem spojená kulturní akce. Rožnovské Dřevěné městečko v ten den ožije 24. ročníkem Mezinárodního festivalu slovenského folklóru Jánošíkov dukát.

A kdy vlak odjíždí? V každém z termínů se na svou cestu vydává z Valašského Meziříčí do Rožnova v 9:50 a 13:10 hodin. Z Rožnova potom na zpáteční jízdu vyráží v 11:12 a 15:34 hodin.

Jízdenky včetně rezervace místa k sezení je možné koupit v předprodeji v kterékoliv pokladně Českých drah. Zbývající jízdenky potom bude možné koupit v den konání akce přímo u vlaku, ale jen do vyčerpání kapacity vagónů. Mluvčí města upozorňuje i na omezenou kapacitu pro přepravu kočárků. Jízdní kola potom není možné vzít do vlaku vůbec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x