Rožnovská knihovna se pyšní nominací na Stavbu roku 2024

foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – O titul Stavba roku 2024 bude bojovat rožnovská knihovna, která si nedávno prošla rekonstrukcí a doplnila ji i přístavba. V konkurenci 120 staveb z Česka i zahraničí se dostala až do finálového kola, kam odborná porota poslala jen 38 účastníků soutěže. Teď je na řadě veřejné hlasování, které rozhodne, zda si opravená knihovna odnese Cenu veřejnosti.

V Dopravní hale Národního technického muzea v Praze se v pondělí 2. září slavnostně vyhlásily nominace letošního 32. ročníku Stavby roku. A mezi stavbami, které se o titul poperou, je také zrekonstruovaná knihovna v Rožnově pod Radhoštěm.

„Velmi si ceníme udělené nominace na titul Stavby roku 2024 pro naši Městskou knihovnu v Rožnově pod Radhoštěm. V konkurenci 120 staveb jsme se dostali do finálového kola, do kterého odborná porota vybrala 38 staveb,“ uvedla místostarostka Markéta Blinková. „Knihovna nyní nabízí nejen bohatý knižní fond, ale také moderní prostory pro vzdělávání, komunitní aktivity a kulturní akce,“ doplnila. 

Nominaci na titul Stavba roku 2024 si rožnovská městská knihovna vysloužila za to, že kombinuje rekonstrukci historické budovy s jednoduchou moderní architekturou přístavby. Její realizace přitom proběhla s maximální pečlivostí, což ocenila odborná porota.

„Knihovny jsou bezva, díky všem, kteří si to myslí, kteří je staví a kteří do nich chodí,“ poděkoval při převzetí nominace ředitel Městské knihovny Rožnov pod Radhoště Pavel Zajíc.

Teď je na řadě hlasování, ve kterém lidé můžou rozhodnout o držiteli Ceny veřejnosti. Podpořit rožnovskou knihovnu můžete až do 7. listopadu letošního roku na webových stránkách soutěže. Slavnostní vyhlášení a galavečer Stavby roku 2024 se následně uskuteční 8. listopadu v pražském Rudolfinu, kde budou uděleny tituly a zvláštní ceny.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->