Rožnovská škola má za 40 milionů nové prostory pro praktickou výuku

Foto: Jiří Balát
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Střední škola informatiky, elektrotechniky a řemesel v Rožnově pod Radhoštěm má nové prostory pro praktickou výuku. Investorem akce skoro za 40 milionů byl zřizovatel školy Zlínský kraj, řekla serveru Zlin.cz jeho mluvčí Adéla Kousalová.

Modernizace a rozšíření budovy praktického vyučování podle kraje významně zvýší kvalitu odborného vzdělávání žáků. „Pro žáky této školy je obrovskou výhodou, že co zde naučí, mohou uplatnit hned za zdmi školy, protože v Rožnově je spousta firem, které potřebují mladé odborníky. Perspektiva budoucího uplatnění je tedy pro zdejší žáky veliká a já si moc přeji, aby úspěšných absolventů školy bylo co nejvíce,“ uvedl během slavnostního zahájení hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Díky nové přístavbě ke stávajícímu objektu praktické výuky vzniklo ve škole místní centrum odborného vzdělávání pro technické obory. Dílna autoelektrikářů se dočkala rozšíření s novým vybavením včetně učebny pro devět žáků. V druhé části přístavby je učebna pro obor elektrikář silno a slaboproud. Konat se tam bude výuka inteligentní elektroinstalace.

Součástí stavebních prací bylo také zlepšení bezbariérového přístupu do prostor praktické výuky. „Osazen byl pásový schodolez určený pro přepravu invalidních vozíků. Ve 4. nadzemním podlaží byla vybudována dvě bezbariérová WC, jedno v oddělení pro chlapce, druhé v oddělení pro dívky,“ dodala Kousalová.

Celkové náklady investice přesáhly 39 milionů korun. Kraj jako zřizovatel školy na to získal skoro 32 milionů korun z Evropské unie.

Sponzorem článku je společnost Allmedica s.r.o.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x