Rožnovské „íčko“ je bronzové. V jaké anketě zabodovalo?

Rožnovské íčko je bronzové a nadále si drží vysokou návštěvnost. Foto: web města Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovské turistické informační centrum na Masarykově náměstí získalo třetí místo ve Zlínském kraji v anketě o nejoblíbenější turistické informační centrum. Také v letošním roce drželo velmi vysokou návštěvnost, která překonala loňský rok.

Ve Zlínském kraji vyhrál v oblíbené anketě Uherský Ostroh, který zabodoval i v rámci celé České republiky. Druhé skončily Valašské Klobouky.

Hlasování v anketě, kterou každoročně vyhlašuje Asociace turistických informačních center České republiky – A.T.I.C. ČR a turistický portál Kam po Česku, probíhalo na turistickém portálu Kam po Česku. Účast v anketě si svou certifikací v systému JKTIC zajistilo 501 informačních center ve 14 krajích České republiky.

„Cílem ankety je připomenout široké veřejnosti každodenní práci informačních center, stejně jako značku A.T.I.C. ČR,“ připomněla Hana Salvia z turistického informačního centra Rožnov pod Radhoštěm. Podle pořadatelů letošní zájem veřejnosti o anketu překonal všechna očekávání, uděleno bylo celkem 10 343 platných hlasů platných. Ve Zlínském kraji se turistické informační centrum v Rožnově pod Radhoštěm umístilo na třetím místě (z celkových jednadvaceti). „Ještě to mohlo být o kousek lepší, protože před námi druhé Valašské Klobouky měly jen o jediný hlas více, ale i tak jsme spokojení. Výsledku si velmi vážíme a rádi bychom poděkovali všem, kteří nám poslali hlas,“ konstatovala Hana Salvia.  

Rožnovské „íčko“ si také v letošní hlavní letní sezoně drželo velmi vysokou návštěvnost. „Zatímco loni to bylo za červenec a srpen 12 000 lidí, tak letos o prázdninách k nám zavítalo 13 100 návštěvníků. Podobně jako loni a v minulých letech platí, že nejvíce se turisté a turistky ptají po trhací mapce, po turistických vizitkách a dalších suvenýrech. Také je zajímají tipy na výlety ve městě i okolních Beskydech a cyklobusy. Nadále se drží trend velkého vytížení půjčovny kol, elektrokol i koloběžek, které jsme letos měli nově,“ uvedla Tereza Foukalová z turistického informačního centra. 

Letošní novinkou v rožnovském „íčku“ byla nástěnná mapka, do které návštěvníci zapíchnou špendlík do místa, odkud do Rožnova přijeli. „Zapojilo se nám do toho velké množství návštěvníků a návštěvnic, kteří to brali jako zajímavé zpestření. Nejvíce špendlíků jsme registrovali ze Středočeského kraje a Prahy, dále z Jihomoravského a Moravskoslezského kraje,“ doplnila Tereza Foukalová.        

Kompletní informace k turistickému informačnímu centru, ale také k parkování ve městě, o akcích a atraktivitách města nebo kompletní kalendář akcí či webkamery z města i okolí (Valašské muzeum v přírodě, Pustevny, Radhošť, sjezdovky v regionu) najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz. 

Zdroj: Rožnov pod Radhoštěm

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x