Rožnovské kultovní Kino Panorama jde k zemi. Uvolní místo víceúčelovému kulturnímu centru

Foto: MIC Uherské Hradiště
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Něco končí a něco nového začíná. To dokonale platí pro kultovní Kino Panorama v Rožnově pod Radhoštěm, kterému právě odzvonila hrana. Dnes začala jeho demolice, která potrvá zhruba měsíc.

Demolice kina je dalším krokem dlouhodobého projektu stavby víceúčelového kulturního centra v Rožnově pod Radhoštěm. „Jsme rádi, že stavba začíná. Je to pro město a jeho obyvatele velký okamžik. Začínáme budovat dlouho očekáváné kulturní centrum. Demolici se stavební firma bude snažit stihnout v co nejkratším čase tak, aby obyvatelé v blízkém okolí nebyli omezování zvýšeným hlukem způsobeným těžkou technikou,“ slíbil místostarosta Rožnova Jiří Melcher.

Stařičké Kino Panorama, které již má své bohatě odslouženo, má za sebou své poslední promítání. Nyní je na řadě jeho demolice. „Jakmile budou demoliční práce hotovy a nepotřebná suť bude odvezena, plynule na to naváže další část, a to hlavní stavba. Následně budou probíhat práce na venkovních prostorech okolo hlavní budovy,“ přiblížil plánovaný průběh stavebních prací Marek Moll z odboru investic MěÚ Rožnov.

Důležitá změna čeká na řidiče, kteří zde parkují své vozy. „Parkoviště u kina již nebude možné využívat z důvodu stavebních prací. Z dostupných míst pro parkování v lokalitě kolem Bezručovy ulice je potřeba počítat s většími docházkovými vzdálenostmi,“ upřesnil místostarosta Rožnova Jiří Melcher.

Na možné změny v dopravě upozorňuje také rožnovská městská policie. „Po konzultaci s panem starostou Pavlicou budeme od pondělí 7. března připraveni na zvýšený dohled na přechodech u ZŠ Pod Skalkou. Z důvodů demolice zde může být trochu nepřehlednější situace a hlavně bude omezená možnost zaparkovat při vysazování dětí v bezprostřední blízkosti kina,“ informoval ředitel městské policie Aleš Pilař.

Strážníci městské policie budou dohlížet na bezpečný provoz a pomáhat s řešením případných komplikací zejména v čase ranní špičky, tedy při příjezdu dětí do školy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x