Rožnovské parní léto přináší 4 jízdy, dvakrát se pojede i s muzikou 

Lokomotiva Velký Býček. Foto: Josef Vendolský
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Fanoušci historických parních vláčků se mohou těšit na další sezonu Rožnovského parního léta. Ve svém pátém roce přináší parní léto tradičně čtyři jízdní dny. Stejně jako loni všechny čtyři jízdy obstará parní lokomotiva Velký Býček alias Tulák.

Město Rožnov pod Radhoštěm ve spolupráci s Českými drahami připravilo také na letošní sezonu 2021 sérii jízd Rožnovské parní léto. První jízda je na programu hned zkraje prázdnin. V sobotu 3. července zaveze parní vlak své pasažéry do Rožnova v den, kdy se v muzeu koná mezinárodní folklorní festival Rožnovské slavnosti. „Jízda bude mít podtitul Zpívající vlak, takže lidé se mohou těšit na muzikanty, kteří jim zahrají na peróně i ve vagónech. Zpívající vlak potom pojede ještě jednou, a to 7. srpna, kdy se v Rožnově koná Jánošíkov dukát, Mezinárodní festival slovenského folkloru v ČR. Zbylé dvě jízdy Rožnovského parního léta se pojedou v sobotu 17. července a v sobotu 18. září. Každá z jízd má svoje kouzlo a určitě to stojí za to. Vezměte děti, vnoučky, rodinku a vyrazte parním vláčkem do Rožnova,“ zve na Rožnovské parní léto 2021 destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran.

Jízdy Rožnovského parního léta 2021 odjezdí podobně jako loni parní lokomotiva s označením 423.041 zvaná Velký Býček. „Lokomotiva byla vyrobena v roce 1924 firmou Českomoravská-Kolben (ČMK) a své domácké depo má ve Valašském Meziříčí, což je pro jízdy Rožnovského parního léta výhodou,“ sdělil Josef Vendolský z Českých drah, jenž má rožnovské parní jízdy na starost. 

Jízdní řád Rožnovského parního léta 2021 je oproti minulým sezonám jen nepatrně pozměněn. V každém ze čtyř termínů parní vlak z Valašského Meziříčí odjíždí v 9.50 a 13.10 hodin, zpět z Rožnova do Valašského Meziříčí pojede v 11.12 a v 15.34 hodin.

Jízdenky včetně rezervace místa k sezení je možné ode dne vyhlášení (sledujte facebook města a událost Rožnovské parní léto, případně web www.visitroznov.cz) zakoupit v předprodeji v kterékoliv pokladně Českých drah, a. s., zbývající jízdenky (bez nároku na místo k sezení) budou do vyčerpání kapacity soupravy prodávány v den konání akce přímo u vlaku a během jízdy. Přeprava dětských kočárků do vyčerpání kapacity, přeprava jízdních kol vyloučena. Cena jízdného (jedna cesta) je 80 korun, snížené jízdné 40 korun, děti do šesti let zdarma.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x