Rožnovské parní léto: „Velký bejček“ vyrazí na trať už dnes

Velký bejček. Foto: ČD
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - České dráhy ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm připravily i v letošní sezóně sérii jízd historických vlaků mezi Valmezem a Rožnovem. Parní vlak poprvé vyrazí na trať už dnes, tedy v sobotu 24. června. Další jízdy budou následovat 8. července a 5. srpna. V těchto dnech bude zároveň v Rožnově probíhat zajímavý kulturní program.

Historická souprava bude sestavena z historických vozů bývalé 3. třídy a služebního vozu pro přepravu dětských kočárků. V jejím čele pojede parní lokomotiva 423.041 „Velký bejček“. Cestující nebudou ochuzeni ani o možnost občerstvení, v soupravě bude totiž zařazen také historický bufetový vůz. Přichystány budou vždy dvě jízdy z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm a zpět. Odjezdy z Valašského Meziříčí budou vždy v 9:50 a 13:10, zpět z Rožnova pak v 11:12 a 15:34.

Jízdenky včetně rezervace místa k sezení je možné zakoupit v předprodeji v kterékoliv pokladně Českých drah. Jednosměrná jízdenka pro dospělé bude stát 120 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 60 Kč. Děti do 6 let jedou zdarma bez nároku na místo k sezení. Jiné slevy, zaměstnanecké jízdné, jízdenky IDS nebo OneTicket ve vlaku neplatí.

Parní jízdy se uskuteční o sobotách 24. června, 8. července a 5. srpna 2023. V tyto dny se budou zároveň v Rožnově pod Radhoštěm konat různé kulturní akce:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x