Rychle a zběsile ve Zlínském kraji. Policisté načapali při rychlé jízdě více jak sto řidičů

Akce byla prioritně zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů. Foto: Policie ČR
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve čtvrtek proběhla ve Zlínském kraji celorepubliková dopravně bezpečnostní akce SPEED MARATHON. Primárně se jedná o preventivní akci, která spočívá zejména v tom, aby byly hlídky dopravních policistů vidět na co největším počtu stanovišť. Místa, kde se měřilo, ale zároveň i dohlíželo na dodržování ostatních pravidel silničního provozu, vybírala převážně veřejnost.

V rámci Zlínského kraje jich bylo vytipováno více jak čtyřicet. Dopravní policisté během čtyřiadvaceti hodin zkontrolovali 764 vozidel a zjistili 137 dopravních přestupků. Přestože byla tato akce v médiích předem avizovaná, přistihli policisté sto dva hříšníků, kteří sešlápli plyn více, než měli. Devadesát osm řidičů vyřešili blokovou pokutou, ve čtyřech případech bylo na místě sepsáno oznámení o přestupku.

Jedním z hříšníků byl i jednadvacetiletý řidič vozidla Audi A4, který jel od Přerova k centru obce Bystřice pod Hostýnem. Na pozemní komunikaci kde je povolena nejvyšší rychlost 50 km/h se pohyboval rychlostí 96 km/h. Protože v obci překročil rychlost o více jak 40 km/h, sepsali s ním policisté oznámení do správního řízení.

Další řidiči se dopustili přestupku tím, že nepoužili bezpečnostní pás, za jízdy telefonovali nebo bylo jejich vozidlo ve špatném technickém stavu. Jiný z řidičů nadýchal, šlo o hodnotu do jednoho promile, dopustil se přestupku. Mezi těmi, co porušili silniční zákon, byli i dva motocyklisté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x