S úklidem veřejných ploch ve městě opět pomůže v Hradišti společnost Naděje

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Uherské Hradiště)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dobré zkušenosti s ručním úklidem veřejných ploch vedou město Uherské Hradiště k prodloužení smlouvy s obecně prospěšnou společností Naděje také na příští rok. S Nadějí, jejíž pracovníci ve městě uklízejí, město spolupracuje už tři roky, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

Naděje do města pravidelně vysílá čtyři pracovníky s lehkým mentálním postižením, kteří podle stanoveného harmonogramu zajišťují ruční sběr odpadků na chodnících a komunikacích, úklid travnatých ploch, dětských hřišť a kontejnerových stání.

„Tyto pracovníky využíváme hlavně na úklid veřejných prostranství ve Smetanových sadech, na sídlištích Mojmír, Štěpnice, Na Rybníku či Pod svahy, v parku Bastion, ale také pro část prostoru Kunovského lesa nebo areál bývalých kasáren a další místa,“ upřesnil místostarosta Čestmír Bouda. „Nejen, že udělají spoustu práce, ale město tak pomáhá začleňovat tyto osoby s lehkým mentálním postižením do společnosti a podílí se na jejich veřejné prospěšnosti,“ doplnil.

Pravidelný úklid bude prováděn na náměstí Míru, Smetanovy sady a v parku Bastion 1x týdně 4 hodiny, v lokalitě Štěpnice, Mojmír, lesopark Kunovský les 1x týdně 8 hodin, v lokalitě Tůně, park Mladých a areálu bývalých kasáren se úklid bude konat 1x týdně 4 hodiny a na sídlišti Na Rybníku, Pod Svahy a 28. října pak rovněž 1x týdně 4 hodiny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x