Samaritán poradí lidem s dluhy

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE, ZLÍN - Od začátku letošního roku realizuje Charita Otrokovice nový projekt s názvem Samaritán poradí s dluhy. Tento projekt navazuje na dlouhodobě poskytovanou službu Dluhové poradenství Samaritán, která je zaměřena na pomoc lidem, kteří se ocitli v obtížné finanční situaci, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

„Službu nejčastěji využívají lidé, kteří si půjčili peníze a nejsou schopni splácet tyto půjčky. Často se dostávají do exekucí, a tímto se zhoršuje jejich celková životní úroveň. Díky zkušenostem z více jak deseti let poskytování služby jsme schopni lidem poradit jak dál. Navíc máme akreditaci u Ministerstva spravedlnosti a můžeme tak podávat návrhy na povolení oddlužení,“ uvedla sociální pracovnice služby Jitka Švajdová.

Díky projektu Samaritán poradí s dluhy financovaného z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a rozpočtu ČR dojde k rozšíření služby o jeden úvazek sociálního pracovníka v kanceláři ve Zlíně. „Klienti navíc budou mít k dispozici právní služby zdarma. V rámci projektu se také uskuteční několik setkání zaměřených na spolupráci odborníků na dluhovou problematiku ve Zlíně a okolí,“ doplnil Tomáš Bernatík, metodik projektu.

S realizací projektu přišla také nutnost přestěhovat se do nových kancelářských prostor. Nově službu Dluhové poradenství Samaritán naleznou lidé na adrese Bratří Jaroňků 6989, Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x