Se sbírkou pro Ukrajinu museli Slováckému divadlu pomoct hasiči. Diváci byli štědří

Ve Slováckém divadle zorganizovali sbírku pro Ukrajinu. Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Čeští skauti v uplynulých dnech napříč republikou uspořádali jednu z největších sbírek ve prospěch Ukrajiny. A protože dlouholetým skautem je i herec Slováckého divadla Pavel Šupina, rozhodl se pro stejnou akci přímo na Malé scéně Slováckého divadla.

„Impuls přišel od Skautského krizového střediska ve Zlíně, které oslovilo všechny organizace v kraji. A protože mám skvělé kolegy a stejně fantastické diváky, ani chvíli jsem neváhal,“ popisuje vznik humanitární sbírky Pavel Šupina.

V pondělí odpoledne přinesli dárci na Malou scénu obrovské množství potřebných věcí – spacáky, deky, jídlo, hygienické potřeby i plenky pro děti.

„Bylo toho tolik, že nám nestačila divadelní dodávka a s odvozem všech věcí na sběrné místo do Malenovic nám pomohli staroměstští hasiči. Moc všem děkujeme,“ těší sounáležitost herce Pavla Šupinu.

Druhou sbírku vezli herci osobně na Ukrajinu

Nakonec nezůstalo u jedné sbírky. Za dva dny přišel Pavel Šupina s hereckým kolegou Františkem Maňákem se zprávami z Ukrajiny, které vedly k další prosbě směrem k divákům.

„Ve Lvově lidé naléhavě potřebující potraviny, léky, termoprádlo, rukavice, teplé ponožky. Prosíme o pomoc,“ zveřejnili divadelníci zprávu na sociálních sítích divadla. Díky stovkám sdílení se zvedla další obrovská vlna solidarity.

„Po skončení sbírky se herci převlékli do kostýmů, odehráli reprízu Romea a Julie a hned po ní sedli do aut a s dalšími divadelníky se vypravili k ukrajinským hranicím, kde dary odevzdali a poté přivezli do Hradiště ukrajinské uprchlíky. Jsme na všechny, tedy na kolegy i na stovky diváků, nebývale pyšní a moc děkujeme,” říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x