Se sněhem se do Velkých Karlovic vrátili skialpinisté

Sněhová pokrývka pod Lanternou
VELKÉ KARLOVICE - Ke Ski areálu Razula v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích se díky sněhové nadílce uplynulých dnů vrátili lyžaři. Uplynulý víkend se tu opět pohybovali skialpinisté a běžkaři, kteří se snažili využít překvapivou změnu počasí pro zřejmě poslední lyžování letošního roku, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

„Ještě před pár dny jsme tu už měli jaro, ale v týdnu pak nasněžilo až 30 centimetrů sněhu. Běžkaři si sami prošlápli improvizovanou stopu v oblíbeném místě na loukách pod hotelem Lanterna a skialpinisté se znovu vrátili na naši sjezdovku Razula. Tam se i přes jarní teploty dosud držela kvalitní vrstva technického sněhu, na kterou přibyl přírodní sníh a připravil tak pro skialpinisty ideální podmínky,“ upřesnila Martina Žáčková.

Čerstvá sněhová nadílka podpořila také návštěvnost výdejního okénka u Bistra Razula vedle sjezdovky a to přesto, že o víkendu bylo pod mrakem. „Lidí přibylo, kromě lyžařů vyráží ven i cyklisté nebo rodiče s dětmi a jsou rádi, že se mají kde občerstvit. Nejvíc na odbyt teď jdou borůvkové knedlíky, pizza, frgály a grilovaná žebra,“ dodal šéfkuchař Bistra Razula Josef Tydlačka.

Podle mluvčí by ale v Resortu Valachy byli raději, kdyby už dál nesněžilo. „Potřebovali bychom naopak, aby už sníh konečně roztál. Komplikuje a brzdí nám to stavbu venkovní terasy u hotelu Lanterna, rádi bychom už také začali s jarním úklidem a přípravou letních aktivit, abychom byli včas připraveni, jakmile dojde k rozvolnění současných opatření. Věříme, že je to už opravdu poslední nádech zimy. V minulých letech už v tuto dobu bylo jaro v plném proudu,“ doplnila Žáčková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x