Se záchranou muže ve vážném stavu pomohli záchranářům dva cyklisté

Foto: ZZS ZK
VSETÍNSKO – Minulý pátek odpoledne přijalo zdravotnické operační středisko tísňovou výzvu o vážném stavu muže středního věku. Dotyčný se nacházel v těžko přístupném terénu v okolí Soláně, kde byl navíc velice slabý mobilní signál.

Na místo byly vyslány dvě záchranářské posádky z Karolinky a Vsetína, kterým práci velmi komplikoval těžko přístupný terén.

Cesta k pacientovi nebyla vůbec jednoduchá. Terén byl velmi náročný, mobilní signál v místě byl značně nestabilní – spojit se s volajícím kamarádem zachraňovaného muže bylo takřka nemožné,“ přiblížili situaci záchranáři na webu ZZS ZK.

Do hledání muže se zapojili také dva cyklisté, kteří v tu chvíli projížděli okolo, a zdravotníkům pomáhali nést záchranářské batohy.

Jen pro představu – hodinky naší lékařky ukázaly, že při tomto zásahu nachodila 7,5 kilometru,“ pokračovali záchranáři.

I díky pomoci cyklistů se nakonec muže podařilo najít. „Jeho stav byl závažný. Záchranáři jej zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče a předali přivolané posádce letecké záchranné služby z Ostravy, která jej transportovala na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice,“ popsali záchranáři.

Děkujeme cyklistům za nezištnou pomoc. Jsme jim neskutečně vděční! Snad se k nim tato zpráva dostane,“ dodali záchranáři.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x