Sedmdesátiletý muž utrpěl při práci s flexou devastující poranění

Foto: ZZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Posádka záchranné služby v pondělí po poledni zachraňovala sedmdesátiletého muže, který si při práci s flexou způsobil závažný úraz levé horní končetiny. Pro seniora musel letět vrtulník, který jej transportoval do brněnské nemocnice.

Událost se stala včera krátce před 12:30. Operátorky zdravotnického operačního střediska na místo vyslaly záchranářskou posádku ze Suché Lozi a posádku s lékařem ze Slavičína.

Při příjezdu lékař ZZS zjistil, že při práci s flexou sedmdesátiletý muž utrpěl devastující poranění, když došlo téměř k amputaci ruky nad zápěstím,“ informovala mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Zdravotníci museli zajistit nezbytné ošetření pacienta, zejména pak zástavu krvácení, léčbu bolesti a protišoková opatření.

Vzhledem k tomu, že další léčba vyžadovala speciální nemocniční péči, byl zraněný muž po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče předán posádce Letecké záchranné služby Olomouckého kraje, která pacienta transportovala do brněnské nemocnice,“ upřesnila Netopilová Sluštíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x