Sekuriťák jel na kontrolu objektu opilý. Neuvěříte, kolik nadýchal!

Ilustrační foto
VSETÍNSKO – Pracovník bezpečnostní agentury si v uplynulém týdnu zpříjemnil noční službu popíjením alkoholu a pod jeho vlivem navíc neváhal usednout za volant. Na jeho podezřelé chování upozornila policisty pozorná řidička.

Žena jela ve čtvrtek okolo dvaadvacáté hodiny ze Zubří do Rožnova pod Radhoštěm a všimla si před ní jedoucího kličkujícího automobilu. Ten zanedlouho zastavil na parkovišti před jedním z rožnovských supermarketů.

Řidička nám telefonicky sdělila, že muž sice vystoupil, ale že zřejmě ještě bude v cestě pokračovat. A za několik minut muž opravdu opět usedl do vozidla a odjel,“ přiblížil situaci policejní mluvčí Petr Jaroš.

To už k místu přijížděla i hlídka rožnovských policistů, která automobil zastavila na ulici Meziříčská. Následná dechová zkouška na alkohol u pětatřicetiletého řidiče potvrdila podezření, že za volant usedl pod jeho vlivem.

Její výsledek byl až alarmující, neboť výsledná hodnota zkoušky byla 4,40 promile alkoholu,“ upřesnil policejní mluvčí.

Policistům muž zároveň sdělil, že v danou chvíli vykonával činnost bezpečnostní agentury a ke kontrolovanému objektu přijel až z Valašského Meziříčí.


„Muž je vzhledem k naměřené hodnotě podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až jednoletý trest odnětí svobody,“ dodal Jaroš.

--> --> --> --> -->