SENÁTNÍ VOLBY 2020: Ivo Valenta bude obhajovat senátorský mandát

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácký senátor Ivo Valenta se rozhodl obhajovat svůj senátorský mandát. Nadále se tak bude věnovat boji nejen za vyřešení problémů, které trápí region, ale také tématům, která mají celostátní přesah. Stejně, jako před šesti lety, bude kandidovat jako nezávislý za Stranu soukromníků ČR, serveru Zlin.cz to uvedla tisková mluvčí Magda Pekařová.

„Kandidaturu jsem dlouze zvažoval. Od začátku jsem tvrdil, že pro mne v tomto směru bude mít klíčovou roli rodina, a ta mne plně podporuje. Současně nechci zklamat své příznivce, kteří mi svou důvěru vyjádřili v tzv. ,volbách nanečisto´, jež jsem zorganizoval již v zimě právě z toho důvodu, abych si ověřil, zda lidé znají mou práci v Senátu. Jejich reakce mne potěšily,“ informoval senátor Ivo Valenta a dále dodal: „Je za námi spousta práce, ale obrovský kus cesty je také před námi. Klíčové pro mne je dotáhnout do úspěšného konce oblasti a problémy, které jsme již rozhýbali.“

Jde například o osud uherskohradišťské věznice, který si dal jako jeden z prioritních úkolů hned po nástupu do funkce a kde se po opravdu vleklém a intenzivním úsilí nyní konečně daly věci do pohybu.

„Snažil jsem se držet hesla ,když mne vyhodí dveřmi, vrátím se oknem´. Neustále jsem všechny, kteří v této věci mohli cokoliv udělat, zahrnoval dopisy, odbornými argumenty, apely, dožadoval se a účastnil se osobních jednání a podobně. Jednalo se o mnoho desítek aktivit. Zástupce ministerstev jsem zval přímo na místo, aby nerozhodovali od stolu a ledy se díky nám všem, komu osud tohoto areálu není lhostejný, konečně hnuly. Vláda již má hotovu základní studii rekonstrukce a schváleno je také financování akce v řádu stovek milionů korun,“ rekapituloval Valenta.

Dalším prioritním tématem je pro něj určitá míra tolerance alkoholu u cyklistů jedoucích po cyklostezkách, jak je tomu v zahraničí. Právě téma cyklistů na Slovácku velmi silně rezonuje. Zákon o toleranci alkoholu u cyklistů do hranice 0,5 promile Ivo Valenta s kolegy ze Senátu předložil opakovaně a boj za toto téma stále nevzdal.

Senátor již během své první kandidatury oznámil, že se veškerých příjmů plynoucích z výkonu jeho politických funkcí vzdá ve prospěch nadaných studentů regionu. Tento slib dodržel.

„Nemám zapotřebí si politikou vydělávat. Takto jsem to také řekl hned na začátku. Jediným mým cílem byla, je a bude pomoc regionu. S nadsázkou tvrdím, že mé politické příjmy si do poslední koruny rozebrali studenti. Založil jsem totiž Studijní fond, v němž se všechny prostředky, které jsem obdržel za výkon své senátní funkce, shromažďovaly,“ vysvětlil svůj krok senátor, který se svých politických příjmů hodlá v případě zvolení vzdát i v nadcházejícím období. Díky Studijnímu fondu bylo rozděleno více než šest milionů korun mezi přibližně stovku studentů středních, středních odborných a vysokých škol. Fond jim umožnil účastnit se zahraničních stáží a studijních pobytů.

„Ať už dají voliči důvěru komukoliv, byl bych rád, aby tento region v Senátu hájil někdo, kdo bude skutečně kopat za region a především bránit špatným zákonům, přehnané regulaci a byrokracii,“ uzavřel senátor Ivo Valenta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x