Senior naletěl na internetovou reklamu. „Bankéř“ ho připravil o více než čtvrt milionu korun

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO – O téměř 270 tisíc korun přišel osmašedesátiletý muž z Uherskohradišťska, který koncem minulého roku naletěl na internetovou reklamu inzerující zhodnocení peněz na burze. Za tou stál domnělý bankéř, kterému v případě dopadení hrozí až pět let za mřížemi.

Na sklonku roku reagoval osmašedesátiletý muž na sociálních sítích na inzerát společnosti, která nabízela výhodné zhodnocení finančních prostředků na zahraniční burze. Pro získání více informací zaslal přes internetové stránky požadavek s uvedením svého telefonního čísla a během chvíle přijal hovor od údajného zástupce firmy.

Po registraci a zaplacení vstupního poplatku 245 eur se mu v dalším hovoru ozval domnělý bankéř, který ho přiměl k zaslání investic ve výši 4 000 eur. Bankéř později naléhal k navýšení vkladu na 25 000 eur, ale tolik peněz muž neměl. Souhlasil však s částkou 6 300 eur, kterou doplatil,“ sdělil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Poté měl muž čekat několik týdnů, než dojde ke slíbenému zhodnocení vložených financí. Po nějaké době však dostal zprávu, že došlo na straně společnosti ke komplikacím. Ta mu údajně nemohla vyplatit jeho peníze, dokud nevloží další vklad.

V tomto okamžiku muž pojal podezření, že by se mohlo jednat o podvod, proto se obrátil na policii. Celkem mu byla způsobena škoda téměř dvě stě sedmdesát tisíc korun,“ pokračoval Šiška.

Neznámému pachateli hrozí v případě dopadení za trestný čin podvod až pět let za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x