Senior pasy sklízí úspěch, na řadě jsou pasy rodinné

foto: Zlínský kraj, Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Kraj hodlá v příštím roce opět podpořit projekt Senior Pas. Ten má motivovat občany ve věku 55 let a více k zájmovým, sportovním, kulturním i vzdělávacím aktivitám. Nyní je v plánu realizace podobného projektu zaměřeného na rodiny s dětmi – Rodinné pasy.

V roce 2023 chce kraj opět finančně podpořit oblíbený projekt Senior Pas, který je určen pro všechny občany Zlínského kraje starší 55 let. Novinkou bude také jeho varianta pro rodiny s dětmi. Takzvané Rodinné pasy budou funkční od začátku příštího roku. Realizátorem obou zmíněných projektů je brněnská společnost Sun Drive Communications.

„Do projektu Senior Pasů je Zlínský kraj zapojen už od roku 2018 a v jeho podpoře chceme pokračovat i nadále, protože je o něj mezi lidmi zájem. Do konce loňského roku si Senior Pas ve Zlínském kraji zajistilo už 15 tisíc seniorů, kteří na jeho základě mohou uplatnit slevy u zhruba 150 poskytovatelů. Jsou mezi nimi například kulturní organizace, cestovní kanceláře, různé sportovní kluby a fitcentra, poskytovatelé zdravotnických služeb a celá škála dalších služeb a obchodů,“ sdělila statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová.

Zájemci o pořízení Senior Pasu mohou provést svou registraci elektronicky na webu www.seniorpasy.cz nebo v kontaktních centrech.

Realizátor projektů se však věnuje také rodinám. Pro ně v krajích realizuje projekt Rodinné pasy, zaměřený na poskytování slev a dalších výhod rodinám s dětmi do 18 let. Zlínský kraj by se do něj chtěl zapojit od začátku příštího roku a podpořit tak rodiny, které mají trvalé bydliště ve Zlínském kraji.

Účast v projektu je pro rodiny zdarma. Je zde ovšem jedna podmínka a tou je aspoň jedno dítě do věku 18 let.

Na podporu Senior Pasu má Zlínský kraj připraveno 180 tisíc korun. U Rodinných pasů potom jde o 190 tisíc korun. O přidělení podpory bude rozhodovat krajské zastupitelstvo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x