Senioři, ukažte svůj talent! Rožnov má pro vás literární výzvu se speciální „Zátopkovskou“ kategorií

Senioři z Rožnova mohou ukázat svůj talent v literární výzvě. Ilustrační foto
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm je pro seniory vyhlášená druhá část tvůrčí výzvy. Ta se tentokrát zaměřuje na literární díla. Senioři se mohou přihlásit s povídkou, úvahou, esejí nebo básní na volné téma. Zvláštní kategorii mají díla, která jsou věnovaná Daně a Emilu Zátopkovým.

Město Rožnov pod Radhoštěm, Rada seniorů, Klub seniorů a Spolek Rožnovských žen připravili Tvůrčí výzvu pro seniory – soutěž, ve které mohou senioři ukázat svůj um a šikovnost. První část výzvy s výtvarným zaměřením se konala na jaře letošního roku. U seniorů vzbudila velký zájem a do soutěže se přihlásilo celkem 45 účastníků.

Nyní je vyhlášena část druhá, tentokrát literární. Senioři se mohou přihlásit s jakýmkoliv literárním dílem, ať už se jedná o úvahu, esej, báseň nebo povídku, téma není určeno. „V letošním roce si připomínáme 100 let od narození manželů Zátopkových a také proto je ve výzvě otevřena i zvláštní kategorie. Ta je určená právě pro díla, která budou zaměřena na tuto tématiku,“ uvedla Hana Cábová, z odboru strategického rozvoje a projektů MěÚ Rožnov.

Svá soutěžní literární díla mohou senioři zasílat e-mailem na adresu klubsen.rpr@centrum.cz nebo  marierethyova@centrum.cz až do 5. září 2022. V papírové podobně je možné odevzdat díla do SENIOR CENTRA v pátek 2. září a v pondělí 5. září 2022. 

Do konce roku čeká na seniory ještě jedna výzva, která bude zaměřena na gastro tématiku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x